Kennisbank Mijn Oxilion

PHP 7.2 nu beschikbaar

Kennis
Algemeen

PHP 7.2 is op 30 november 2017 gelanceerd. De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met de implementatie van PHP 7.2 in onze Shared Webhosting. Deze nieuwe versie is een stuk sneller en efficiënter dan voorgaande versies. Daarnaast is PHP 7.2 vanaf heden de standaard voor al onze nieuwe hostingpakketten.

Wat is PHP?

PHP staat voor Hypertext Preprocessor en is een scripttaal waar meer dan 80% van alle websites gebruik van maken. CMS’en zoals WordPress en Drupal gebruiken PHP om interne functies te draaien en database-informatie te verwerken aan de hand van input van de gebruiker.

Wat is er nieuw?

Twee jaar geleden kwam PHP 7.0 uit en was de enorme snelheidswinst die deze nieuwe versie met zich meebracht een groot voordeel. De focus op snelheid hebben ze vastgehouden en is kenmerkend voor PHP 7.2.

Naast snelheidswinst zijn er ook een aantal zaken als ‘deprecated’ gemarkeerd. Deze functies worden in PHP 8.0 definitief verwijderd. Dat betekent dat je ze nu dus nog wel kunt gebruiken, maar dat het verstandiger is om je code alvast aan te passen.

Gebruik je een CMS als WordPress, Joomla of Drupal? Dan hoef je natuurlijk zelf geen code aan te passen. Het enige wat je dan moet doen is je CMS updaten en je huidige PHP-versie ophogen in DirectAdmin.

De highlights van PHP 7.2

  • ‘Type hints’ kunnen nu gebruikt worden met het object data type. Deze verbetering zorgt ervoor dat je een generiek object als parameter van een methode/functie kunt declareren.
  • Het is nu mogelijk om een object data type terug te geven in een functie, in eerdere versies gaf dit een fatale error.
  • Je kunt een type nu weglaten in een subklasse zonder code te breken.
  • Je kunt nu achterkomende komma’s gebruiken in gegroepeerde namespaces.
  • Om de veiligheid te verbeteren, maakt PHP 7.2 gebruik van een wachtwoord versleutelingsmethode genaamd Argon 2. Wachtwoorden die door gebruikers van jouw website worden ingevoerd, worden versleuteld voordat ze opgeslagen worden in de database. Mocht er dan een datalek plaatsvinden, dan lekt alleen het versleutelde wachtwoord uit.
 

Bestel je hostingpakket

Gebruik maken van een eige hostingpakket met de nieuwste versies van PHP?

Bestel jouw Basic hosting Bestel jouw Basic hosting