Verificatie van e-mailadres bij domeinregistratie

Domeinen
Domein contacten

Een e-mailadres is een vereiste voor een domeincontact bij een domeinnaam. Registreer je een domeinnaam, dan koppel je hier domeincontacten aan. Voor sommige domeinen, zogezegde gTLD’s zoals .com en .net, is een verificatie van dit e-mailadres noodzakelijk. Tegenwoordig is dit ook noodzakelijk voor .nu en .se domeinen.

Domeincontacten

Bij een registratie van een domeinnaam worden drie domeincontacten gevraagd, dit worden ook wel handles genoemd. We maken onderscheid in een drietal domeincontacten:

  • Domeinnaamhouder, eigenaar van het domein.
  • Administratieve contact, contact voor administratieve zaken.
  • Technische contact, contact voor technische zaken.

Meer over deze domeincontacten, waarom ze zo belangrijk zijn en hoe je dit beheert kan je lezen in een eerder nieuwsbericht.

Zonder verificatie wordt je domein offline gehaald

Voor sommige domeinen, bijvoorbeeld .com, .net en .nu, is het noodzakelijk dat het e-mailadres van de domeinnaamhouder wordt geverifieerd. Dit is een verplichting waar iedereen zich aan moet houden. Bij registratie van een domeinnaam met een TLD als deze maar ook bij een verhuizing naar een andere partij moet het e-mailadres dus geverifieerd worden. Gebeurt dit niet op tijd, binnen twee weken na de start van het proces, zal je domeinnaam offline gehaald worden.

Bij een verhuizing van de domeinnaam kan het dus voorkomen dat je opnieuw een verificatie moet uit voeren voor dat e-mailadres. Ook als dit in het verleden al eens is gedaan. Het is dan ook belangrijk dat je nog toegang tot dat e-mailadres hebt. Een goede reden om je domeincontacten up-to-date te houden.

Domeincontacten beheren

Beheer jouw domeincontacten eenvoudig via Mijn Oxilion.
Mijn Oxilion Mijn Oxilion